MADEN PÅ ÆRØ

Jeg lovede jo lige at vende tilbage med et par billeder af alt den lækre mad jeg spiste, da jeg besøgte Ærø for et par uger siden. Inden afgang besluttede jeg mig for, at alt hvad der skulle indtages i løbet af dagen, skulle være så lokalt som muligt. Det viste sig at være en rigtig god beslutning, for jeg har sjældent haft en så god mad-dag. Jeg trillede i hvert fald om bord på færgen, da turen gik hjem 😉

 photo IMG_4056_zps935f80f1.jpg

 photo IMG_4058_zps1ddb6f96.jpg
Dagen første måltid var frokost, og den blev indtaget på Cafè Aroma. Cafèen ligger lige ved Færgen i Ærøskøbing. Deres menukort bød på mange klassiske cafèretter, men mange af deres råvarer var lokale. Vi fik en gourmet hotdog og den er i hvert fald i top tre over de bedste hotdogs jeg har smagt.

 photo IMG_4246_zpsac48747d.jpg

 photo IMG_4250_zps11064fe7.jpg
Jeg er jo en øl-elsker uden lige og derfor skulle jeg selvfølgelig også besøge øens lokale bryggeri – Rise bryggeri. Det ligger i den lille bitte by, Rise, midt på øen, men fordi vi havde cykler med, var det ok nemt at komme derud. Det kan varmt anbefales og der er altså ikke noget bedre, end at nye en kold øl i solen, på  sådan en varm sommerdag.

 photo IMG_4277_zps40264099.jpg

 photo IMG_4276_zps01c5417e.jpg

Aftensmaden spiste vi på Landbogården, som også ligger i Ærøskøbing. De havde den fineste gårdhave med farverige møbler og kulørte lamper. Menukortet bestod af klassiske danske retter. Normalt er jeg egentlig ikke så glad for dansk mad, men efter en dag med SÅ meget dansk kultur og natur, ville det føles lidt mærkeligt at bestille en græsk salat 😉 Derfor gik jeg all in på dagens ret, som bestod af bøf med løg. I øvrigt en meget meget lidt fotogen ret. Men det smagte godt, selvom jeg nok skulle være stoppet efter den første bøf 😉

 photo IMG_4278_zps5dabc88a.jpg

 photo IMG_4267_zpsc7689173.jpg

Ingen sommerdag uden is. Jeg vil ønske at jeg kunne vise jer en kæmpe stor og flot en af slagsen, men jeg kunne simpelthen ikke klemme mere end en enkelt kugle ned. Jeg havde læst mig frem til, at førnævnte Cafè Aroma også skulle have øens bedste is. Nu har jeg jo ikke smagt de andre steder, men den var god. Som i rigtig rigtig god og de havde mange spændende smagsvarianter.

Hvis nogen overvejer at besøge øen kan jeg kun sige GØR DET. På en sommerdag må det være et af de smukkeste steder i Danmark. I kan se flere billeder fra turen HER og HER.

Feel free to share
Facebook
Pinterest
Email
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments